Nigeria is nu de op een na grootste bitcoin-markt ter wereld, na de VS.

Een bitcoin-gebruiker koopt bitcoins met naira op Bitcoin Teller Machine in Lagos, Nigeria, 1 september 2020.

Tijdens de protesten van politiegeweld in oktober in Nigeria, redde bitcoin de dag waarop de regering demonstranten uitsluit van het gebruik van lokale betalingsplatforms om donaties te verzamelen om het te ondersteunen.

 

De jonge, technisch onderlegde demonstranten schakelden snel over op het gebruik van bitcoin, en in ongeveer een week was bitcoin goed voor ongeveer 40% van de bijna $ 400.000 die werd opgehaald. Het was slechts een spraakmakend voorbeeld van hoe jonge Nigerianen steeds vaker bitcoin gebruiken om door een gecompliceerd en restrictief bank- en monetair systeem te navigeren. Crypto trading bot gebruiken op de markt.

 

In de afgelopen vijf jaar heeft Nigeria 60.215 bitcoins verhandeld, met een waarde van meer dan $ 566 miljoen, wat, afgezien van de VS, het grootste volume ter wereld is op Paxful, een toonaangevende peer-to-peer bitcoin-marktplaats. De gegevens afkomstig van Coin Dance-shows van begin mei 2015 tot midden november van dit jaar, is de bitcoinhandel in Nigeria sinds 2017 jaarlijks met ten minste 19% in volume toegenomen en het hoogste volume (20.504,50) werd verhandeld in 2020.

 

Bitcoin-handel kende dit jaar de hoogste piek van 30% tijdens de nationale lockdown in het land en het hoogste verhandelde volume tijdens de piek van de pandemie. tussen januari en september zou Paxful een stijging van 137% van het aantal nieuwe registraties in Nigeria noteren. ”

 

 

Het bedrijf zegt dat Nigerianen ongeveer een kwart van zijn klantenbestand uitmaken met 1,3 miljoen geregistreerde accounts. “Ze gebruiken het platform vooral voor peer-to-peer- en arbitragehandel”, zegt Nena Nwachukwu, regiomanager van Paxful Nigeria. “Overmakingen zijn ook een populaire use-case.” Nwachukwu zegt dat bitcoin-overdrachten “veel goedkoper en sneller zijn dan het gebruik van traditionele geldtransferoperatoren.” bitcoin billionaire ervaringen zijn positief.

 

De groeiende onzekerheid en instabiliteit rond de Nigeriaanse naira, die steeds meer verschillende officiële en parallelle wisselkoersen heeft gehad met de Amerikaanse dollar, heeft een kans en praktisch gebruik gecreëerd voor bitcoin-handel in Nigeria. De uiteenlopende koersen zijn lange tijd een opvallend kenmerk van de economie van Nigeria geweest, maar vooral in het laatste half decennium, nu de financiële autoriteiten van het land hebben geprobeerd de aanvoer van deviezen op microniveau te beheren en de naira te ‘verdedigen’.

 

In de afgelopen jaren hebben andere Afrikaanse landen, met name Zimbabwe, een piek gezien in de handel in cryptocurrency onder leiding van bitcoin, als gevolg van valutaschommelingen en onzeker monetair beleid. In sommige gevallen zijn beperkingen aan de handel ingegeven door een gebrek aan betrouwbare lokale platforms.

 

“Het gebrek aan bitcoin-liquiditeit was het eerste obstakel dat moest worden opgelost om bitcoin in Afrika te introduceren”, zegt Ray Youssef, mede-oprichter van Paxful.

 

Nigerianen zijn vaak beperkt op internationale platforms zoals PayPal, die betaling naar Nigeria niet toestaan, en lokale banken stellen een limiet op internationale transacties en rekenen hoge kosten voor transacties vanwege een tekort aan dollars.

 

“Mensen willen kunnen kopen en verkopen, internationaal zaken kunnen doen en hoe meer de traditionele kanalen worden beperkt, hoe meer mensen in crypto en voornamelijk bitcoin handelen”, legt Eleanya Eke, mede-oprichter van Buycoins Africa, uit. “En het beste is dat het bijna onmogelijk is om te stoppen. Als je de uitwisseling blokkeert, wordt deze verplaatst naar peer-to-peer-platforms die niet onder toezicht staan. ”

 

Het toegenomen bewustzijn en de beschikbaarheid van gebruiksvriendelijke bitcoin-platforms voor Nigerianen hebben de liquiditeit van bitcoins in het land grotendeels vergroot, waardoor het eerste probleem is opgelost dat acceptatie belemmert. Nigerianen hebben nu verschillende formele en semi-formele bitcoin-platforms om te gebruiken, variërend van internationale platforms zoals Paxful, Binance en Luno, en lokale platforms zoals Quidax, Busha en BuyCoins. Langdurige kijkers zeggen echter dat de meeste handel in het land wordt gedaan via informele kanalen zoals Telegram, WhatsApp en WeChat.

 

“Wereldwijd was er een verschuiving van fysieke transacties naar online transacties”, zegt Osaretin Victor Asemota, een Nigeriaanse tech-investeerder. “In Nigeria, toen banken werden gesloten, boekten de verkooppunten van de agentschappen veel hogere transactievolumes. Ik denk dat deze verschuiving onvermijdelijk was, en het is geen tijdelijke pandemische boost. ”

 

Bitcoin handelde in maart zo laag als $ 3.600 als gevolg van een enorme uitverkoop op de wereldwijde financiële markten en is deze maand voor het eerst boven $ 20.000 gestegen. Terwijl in het verleden de waarde zo is gestegen om later binnen een paar weken drastisch te dalen, zeggen sommige analisten dat deze stijging zich kan voortzetten in 2021, aangezien het lijkt te komen door de groeiende interesse van institutionele beleggers in de cryptocurrency.

 

Institutionele investeerders zoals MassMutual en MicroStrategy waren naar verluidt van plan om voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin te kopen, terwijl PayPal, een wereldwijd toonaangevend online betalingsbedrijf, onlangs cryptocurrency aan zijn functionaliteit heeft toegevoegd, waardoor mensen bitcoin kunnen gebruiken om online te betalen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.